Détár Enikő 32 év után elbúcsúzott a Macskáktól

Fotó: Mudra László - Origo -
Détár Enikő búcsú Macskák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Détár Enikő 32 év után úgy döntött, hogy leteszi a lantot, már ami a Macskákat illeti. A színésznő még most is bombaformában van, nem okoz neki problémát, hogy eljátssza a szerepet, mégis úgy határozott, hogy 53 évesen átadja a lehetőséget valaki másnak.

Még főiskolásként kapott szerepet Détár Enikő a Macskákban, azóta kisebb megszakításokkal folyamatosan szerepel az előadásban. A színésznő azonban úgy döntött, hogy 32 év után ideje átadni valakinek a szerepét, pedig még most is bombaformában van, és hihetetlenül boldog. Ám ő elhatározta, és el is búcsúzott vasárnap, az 53. születésnapján a darabtól, amihez rengeteg emlék köti, de két olyan van, amit sosem fog elfelejteni.

Détár Enikő elbúcsúzott Fotó: Mudra László - Origo

"Akkor még dolgoztam az RTL-ben, csúszott a forgatás, és még a Budakeszi úton is belefutottam egy balesetbe.

Azonnal hívtam Cs. Nagy Endrét, az ügyelőt, aki egyébként 34 éve minden előadást ügyel, hogy késem, az öltöztető, a fodrász várjon a kapuban.

Másfél órával előbb szoktunk érkezni, nekem sikerült 18.48-ra. De tizenkét perc múlva sminkben, ruhában ott álltam a színpadon. A másik történet a fiamhoz, Zsebihez kötődik, akivel akkor voltam várandós. Jó félideig játszottam, amíg inkább husi macskának látszottam, nem kismamának, aztán átadtam a szerepet.

Egyik nap ebédelni ugrottam be a Madáchba. Zsebi akkor már mozgott a hasamban. Akkor jött Cs. Nagy Endre, és kérdezte, hogy mit csinálok este?

Pihenek, válaszoltam, mire megkérdezte: nem vállalnám este a Macskákat, mert valaki lebetegedett? Hát így álltunk színpadra terhes macskaként Zsebivel. A lányom, Gigi, négy-hat évesen, két évig volt kismacska a darabban. Az fárasztó volt, mert hiába jött a bébiszitter, képtelen voltam nem rá figyelni"mesélte a Borsnak Détár Enikő, aki már korábban is fontolgatta a visszavonulást. "De most úgy döntöttem, az ötvenötöt nem várom meg. Az 53. születésnapomon énekeltem, táncoltam utoljára. Én kértem, hadd legyen az utolsó vasárnap este a szülinapomon. Harminckét év sok idő! Persze, ha hirtelen valaki helyett be kell állni, azon nyomban megyek" – árulta el a színésznő.

Árulkodó videó: Mégis együtt van feleségével Curtis?http://www.life.hu/sztarok/20170228-arulkodo-video-megis-egyutt-van-felesegevel-curtis.htmlNégy hónapja jelenetette be Curtis, hogy nincs már együtt feleségével, szakítanak. A rapper azonban nem egyedül utazott Dominikára... TV + SztárokOrigoNyomorban él az ismert magyar színész, Szilágyi Istvánhttp://www.life.hu/sztarok/20170228-nyomorban-el-a-nepszeru-magyar-szinesz-szilagyi-istvan.htmlNagyon rossz körülmények között él az ismert magyar színész, Szilágyi István, akit a Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárjaként és a Tenkes kapitánya Pityik őrmestereként ismert meg az ország. TV + SztárokOrigoDemi Lovato és Zac Efron: sztárok, akik hihetetlenül megszépültekhttp://www.life.hu/sztarok/20170227-demi-lovato-es-zac-efron-sztarok-akik-megvaltoztak.htmlRengeteg változáson estek át a világsztárok: lépésről lépésre alakultak át rút kiskacsából hattyúvá. Mivel a szemünk láttára történt, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogyan néztek ki a kezdet kezdetén. A végeredmény egészen sokkoló, főként, ha egy korai fotójukhoz mérjük a végeredményt. Nézd meg azokat a sztárokat, akiket megszépített az idő, na meg a stylistok és a plasztika... TV + SztárokAFPNagy Ferót megcsalta élete első barátnőjehttp://www.life.hu/sztarok/20170227-nagy-ferot-megcsalta-elso-baratnoje.htmlNagy Feró már fiatalkorában is nagyon tudott csajozni, volt egy lány azonban, aki elcsavarta fejét. Szerelmes lett, de a lány csúnyán átejtette: megcsalta őt, ami nagy törés volt a zenész életében, de azért nem búslakodott sokáig. TV + SztárokFotó: Mudra László - OrigoÍgy reagált Robert De Niro és Ryan Gosling a gonosz kommentekrehttp://www.life.hu/sztarok/20170227-igy-reagal-robert-de-niro-es-ryan-gosling-a-serto-kommentekre.htmlA világsztárok is megkapják a magukét a Twitteren, nem menekülhetnek a gonoszabbnál gonoszabb kommentektől. Szembesítették is őket a legrosszabb véleményekkel, és a reakciójuk zseniális, főleg Robert De Niroé, aki egyszerűen elküldte a francba a kommentelőt. TV + SztárokOrigoSzörnyű körülmények között él Szilágyi István színészhttp://www.life.hu/sztarok/20170227-szornyu-korulmenyek-kozott-es-szilagyi-istvan.htmlMegszámlálhatatlanul sok játékfilmben és tévéfilmben szerepelt, de a színházi munkáit sem lehetne röviden felsorolni. Szilágyi Istvánt mindenki ismeri, de azt kevesen tudják, hogy milyen szörnyű körülmények között él. „Így élek én... így kell élnem" - ennyivel kommentálta a színészlegenda a helyzetét, ami elszomorító.TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.