A Nemzetközi Nőnapon sok helyen ünnepelték a gyengébbik nem képviselőit, ilyenkor a virágokon kívül súlyos kérdések is előkerülnek, mint a nők bére. Ezt firtatta az Önindítóban Bochkor Gábor is, aki felháborítónak tartja a különbséget.

A Nemzetközi Nőnap amellett, hogy egy jó lehetőség a gyengébbik nem köszöntésére, alkalmat ad fontos kérdések megvitatására is. Bochkor Gábor és István Dani az Önindítóban köszöntötték a hölgyeket, emellett Bochkor Gábor egy komoly témával is előhozakodott, mégpedig a nők bérével! Szerinte ezt egyébként nőnaptól függetlenül mihamarabb rendezni kellene.

Bochkor Gábor kiállna a nőkértVIASAT3/Birtalan Zsolt

"Én nagyon komolyan témává tenném nőnaptól függetlenül azt, - és megvagyok döbbenve, amikor különböző parlamentekben ezen vitáznak - hogy a nők miért nem kapnak egyenlő bért ugyanazért a munkáért. Ez egyszerűen nem fér a fejembe. Én olyan szinten kiállnék emellett. Hogy lehet az, hogy ebben a társadalomban bármit lehet csinálni, lehet fogdosni Mohácson stb., egyenlőnek mondjuk magunkat,- fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül mindenkinek egyenlőnek kéne lennie - mégis más fizetést kap ugyanazért a munkáért egy nő" - mondta és leszögezte, ők nem hagyják majd, hogy ez a téma elsikkadjon.