Meghalt Dévény Anna gyógytornász

Forrás: M1/Ridikül -
halál gyógytornász Dévény Anna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 81. évében hunyt el Dévény Anna gyógytornász, aki speciális módszert dolgozott ki, amivel sok mozgássérült gyereknek és felnőttnek segített. 

Dévény Anna gyógytornász életének 81. évében távozott az élők sorából, ő volt az, aki egyedülálló módszert dolgozott ki, amivel rengeteg mozgássérült embernek segített. 1957-ben diplomázott a Testnevelési Főiskolán, majd a neurológiai klinikán dolgozott gyógytornászként, közben művészi tornát tanított. Ő dolgozta ki a Dévény speciális manuális technika - gimnasztika módszert (DSGM), amellyel a mozgássérült gyermekeknél és felnőtteknél is kimagasló eredményeket értek el.

Elhunyt Dévény Anna gyógytornász Forrás: M1/Ridikül

Tevékenységéért 2003-ban Batthyány-Strattmann László-díjat, 2010-ben Prima Primissima díjat kapott. 2014-ben a Magyar Érdemrend középkereszt (polgári tagozat) kitüntetését vehette át. 2017-ben a Dévény-módszer kiérdemelte a Magyar Örökség Díjat - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.