Többször jelentettek szexuális zaklatásokat és még nemi erőszakot is a svéd Bråvalla fesztiválon az elmúlt két évben. A szervezők mindent megtettek, hogy megakadályozzák, de bizonyos emberek nem tudnak viselkedni: inkább betiltották az egész rendezvényt.

"Szavakkal lehetetlen leírni, mennyire szomorúak vagyunk ettől. Borzasztóan sajnáljuk a történteket, és elítéljük. Ez nagyon nem helyes, nem fogadjuk el ezt a fesztiválunkon" - írta a Bravalla fesztivál egyik képviselője, miután idén is botrányba fulladt a rendezvény. Már két évvel ezelőtt is sok szexuális zaklatást és még nemi erőszakot is jelentettek a zenei rendezvényen, és hiába próbálkoztak idén sem tudták megakadályozni.

A svéd fesztiválon renegeteg volt az erőszak, jövőre nem rendezik meg! - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

"Néhány férfi - mert itt most csak férfiakról beszélünk - nyilvánvalóan nem tud viselkedni. SZÉLGYEN" - írta a rendezvény egy másik képviselője. Idén 12 szexuális bűncselekményt jelentettek, köztük egy nemi erőszakot, tavaly pedig 17-et. A fesztiválokon olyan világsztárok lépnek fel, mint Kanye West, Robbie Williams, vagy éppen az Iron Maiden. Évről évre rengetegen látogattak el a rendezvényre, amit jövőre már nem fognak megszervezni. A szervezők hiába kampányoltak idén megállás nélkül azzal, hogy vigyázzanak egymásra a résztvevők, hagyják kint a gyűlöletet és erőszakot, had győzzön a zene, nem sikerült visszaszorítaniuk a szexuális bűncselekményeket - írja a Daily Mail.