40 éve él egy lakatlan szigeten Zoe Lucas

Forrás: Youtube -
sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zoe Lucas különleges életet él, 40 éve egyedül tölti a napjait egy elhagyatott szigeten.

Zoe Lucas egy 67 éves nő, aki eredetileg a a kanadai Halifaxban élt, ám egyszer ellátogatott a Sable-szigetre, hogy fiatal kutatóként vadon élő lovakat tanulmányozhasson. Aztán soha többé nem tért onnan vissza.

Zoe Lucas azért látogatott el a Sable-szigetre, hogy fiatal kutatóként vadon élő lovakat tanulmányozhasson Forrás: sableislandfriends.ca

Így történt, hogy már 40 éve ott él, többszázezer fóka, nagyjából 400 vadló és különböző madárfajok társaságában. Az asszony azt mesélte, hogy a szigetet 125 napon keresztül köd borítja, de ő ennek ellenére sem unatkozik.

Zoe Lucas elmesélte, hogy a szigetet 125 napon keresztül köd borítja, de ő ennek ellenére sem unatkozik Forrás: Youtube

Távcsövével figyeli a lovakat amikor lehet, és jegyzeteket készít róluk. Egy alapítvány segítségével végzi a kutatásokat, illetve vállalta, hogy megtisztítja a szigetet az odasodródó szeméttől. Cserébe hetente egyszer élelmiszereket és egyéb árukat is szállítanak neki - írta meg a DailyMail.

Egy lakatlan sziget megrendítő története

Az Egyesült Államokbeli Maine tagállam területén található 16 hektáros kis sziget az amerikai polgárháború alatt népesedett be, 1911-ig pedig egy aprócska multikulti közösség élt rajta. Mára a sziget teljesen lakatlanná vált. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.