A házasság elsőre minden szerelmes számára jó ötletnek tűnik, hiszen akkor még senki nem számol azzal, hogy mennyi pénzt bukhatnak egy esetleges válással...

Madonna és Guy Ritchie

A híres énekesnő és a forgatókönyvíró 2000 decemberében kötött házasságot. Senki számára nem volt kérdés, hogy mindkettejüknek van bőven mit a tejbe aprítaniuk, ennek megfelelően csodás lagzit rendeztek, és azután is boldog, fényűző életet éltek. 

Madonna és Guy RitchieForrás: Getty Images

Ám a házasság 2008-ban felbomlott, ugyanis "kibékíthetetlen ellentétek" merültek fel a házastársak között. A válási procedúra során azonban Madonna húzta a rövidebbet, akinek 90 millió dollárt, azaz 22 milliárd forintot kellett fizetnie egykori férjének. 

Paul McCartney és Heather Mills

A 75 éves zenész és a felesége a nyilvánosság előtt élték az életüket, így a megismerkedésük és a szakításuk híre is nagy port kavart a köztudatban. A The Beatles tagját nem is kell senkinek bemutatni, hiszen a világ egyik leghíresebb zenésze. És bár Heather nem ekkora sztár, a maga vállalkozói világában nagyon is sikeres. 

Paul McCartney és Heather MillsForrás: Getty Images

A 2002-es házasságkötés bizonyára jót tett Mills hírnevének is, de a házastársi viszonyuk mindössze 4 évig tartott. És a válás tényénél már csak az volt nagyobb hír, hogy Heather 48 millió dollárral, azaz közel 12 milliárd forinttal lett gazdagabb. 

Michael Douglas és Diandra Luker 

1977-ben esett mindent elsöprő szerelembe az akkor 32 éves Michael és a 19 éves Diandra. A szerelmesek több mint 2 évtizedet töltöttek együtt, és úgy tűnt, soha nem fognak elválni. Ám egy nap Diandra megunta a banánt, és 2000-ben beadta a válókeresetet. 

Michael Douglas és Diandra LukerForrás: Northfoto

Akármi is volt a döntés hátterében, az biztos, hogy anyagi értelemben nem járt rosszul: 45 millió dollárral, vagyis 11 milliárd forinttal rövidítette meg Michaelt. Aki azóta is komoly keretek között él, hiszen jelenlegi felesége, Catherine Zeta-Jones kijelentette: minden egyes megcsalásért 430 millió forintot kell letennie az asztalra

Tiger Woods és Elin Nordegren

Tiger Woods valóban egy legendás sportoló, minden idők legtehetségesebb golfozója, ám az mindenki számára egyértelmű, hogy pocsék férj. Hiszen több nővel hált együtt a házassága során, mint ahány csillagot látni az égen. 

Tiger Woods és Elin NordegrenForrás: AFP/Andrew Redington

Nem csoda, hogy Elin Nordegren nem viselte ezt el, és faképnél hagyta a sztárt. És a válással együtt 100 millió dollárt is leakasztott a férfiról, ami nagyjából 27 milliárd forintnak felel meg. Sokak szerint egyébként jóval többet érdemelt volna Woods viselkedéséért cserébe. 

Mel Gibson és Robyn Moore

A 60 éves színész és a felesége 1980-ban keltek egybe, és egészen 2011-ig házasok voltak. Senkinek sem fordult meg a fejében, hogy ők valaha elválnak majd, hiszen hét közös gyermeket hoztak a világra, igazi boldog, nagy családként éltek. 

Mel Gibson és Robyn MooreForrás: Northfoto

Robyn azonban mégis beadta a válókeresetet. Sokak szerint ez azért következett be, mert a színészt lencsevégre kapták egy másik nővel, bár ez pontosan sosem derült ki. Az viszont igen, hogy a válás mennyibe került Gibsonnak: 425 millió dollárt, vagyis több mint 102 milliárd forintot bukott.