Ittas vezetés vétsége miatt ítélte el a bíróság Kabali Lászlót, az Irigy Hónaljmirigy egyik oszlopos tagját. Akár börtönbe is mehet...

Alig két hónapja történt, hogy egyik éjjel ittasan állították meg a rendőrök Kabai Lacit, akinek akkor azonnal elvették a jogosítványát. Az ügyében máris megszületett a jogerős döntés: ha nem fizeti ki a rá szabott bírságot, börtönbe kerül. 

Az Irigy Hónaljmirigy együttes tagját, Kabai Lacit ittas vezetésért ítélte el a bíróságForrás: MTI/Soós Lajos

"Tájékoztatjuk, hogy K. László ellen a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon indult büntetőügy 2017. szeptember 13-án jogerősen befejeződött. A bíróság a vádlottat ittas járművezetés vétsége miatt háromszáz napi tétel pénzbüntetésre és egy év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság az egy napi tétel összegét ezer forintban határozta meg. A háromszázezer forint összegű pénzbüntetés meg nem fizetése esetén szabadságvesztésre kell átváltoztatni. A bíróság a járművezetéstől eltiltás tartamába beszámítja a 2017. augusztus 6-a óta eltelt időt" - tudatta  Fővárosi Törvényszék, írta meg a Bors.

Ezúttal nem akart nyilatkozni, ám az eset után ezeket mondta:

"Két korsó sör a bűnöm, ami jóval a vezetés előtt csúszott le. Fellépésünk volt szombaton, akkor volt az a tikkasztó forróság. A hakni előtt és után is megittam egy sört. Körülbelül hat órával később ültem autóba. Komolyan mondom, nem gondoltam, hogy maradt alkohol a szervezetemben. Már csak a meleg miatt sem."