A speciális igényű gyermekek nevelése egyaránt jelent kihívást és különlegesen szép élményeket. Az alábbi híres szülők első kézből tudják, hiszen mindannyian ezt a feladatot kapták, a legtöbben pedig nemcsak a saját gyermekük, hanem minden fogyatékkal élő gyermek életét szeretnék jobbá tenni karitatív munkákkal és azzal, hogy felhívják az emberek figyelmét: az ilyen gyermekek tele vannak értékekkel.

Colin Farrell

Colin Farrell és fia, JamesForrás: Northfoto

A színész kisfia, James egy ritka genetikai betegségben szenved, aminek a neve Angelman-szindróma, mely főként neurológiai tünetekkel jár: szellemi visszamaradottsággal, beszédzavarral, görcsökkel és viselkedésbeli zavarokkal. Ugyanakkor az ilyen gyerekek rendkívül jókedvűek, szinte mindig nevetnek. A színész csak ritkán mutatkozik a nyilvánosság előtt 14 éves fiával, óvja őt a lesifotósoktól. Évekkel ezelőtt készült róluk közös fotó.


John C. McGinley

John C. McGinley kisfia, Max Down-szindrómásForrás: AFP

A színészt legtöbben a Dokik című szitkomból ismerhetik, bár filmekben is sokszor játszott. John egyik gyermeke Down-szindrómával jött a világra. Max már 20 éves, édesapja pedig nemcsak róla gondoskodik, a Down-szindrómás gyermekek számára létrehozott nemzetközi alapítvány szóvivője.


Katie Price

Katie Price és fia, HarveyForrás: Northfoto

Az egykori modell hatalmas feladatot kapott az élettől, 2002-ben született fia ugyanis halmozottan sérült. Autizmussal, szepto-optikus diszpláziával és Prader-Willi-szindrómával jött a világra. Utóbbi egy falánksággal járó betegség, ami miatt az ilyen gyermekek nem ismerik a jóllakottság érzését, minden gondolatuk az evés körül forog. Katie Price többször is beszélt gyermekéről, és arra ösztönzi az embereket, támogassák a sérült gyermekekkel foglalkozó alapítványokat.


Balla Eszter

Balla EszterFotó: Szabó Gábor/Origo

A színésznő három gyermek édesanyja, Emma nevű kislányuk Down-szindrómával jött a világra. Balla Eszter három évig nem is beszélt erről, de egy interjúval megtört a jég, és azóta már többször is nyilatkozott a helyzetükről. Őszintén beszélt a kezdeti kétségbeesésekről és arról is, hogyan került minden a helyére, és persze lánya természetéről is: makacs, életrevaló gyermeknek írta le Emmát.


Sylvester Stallone

Sylvester Stallone és fiaForrás: AFP, articlebio.com

A Rocky-filmek sztárjának második fia, Seargeoh 1979-ben született, de csak pár évvel később diagnosztizálták a betegségét. Kiderült, hogy autizmussal jött a világra. A színész akkori felesége, Sasha Czack onnantól fogva csak a gyermeküknek szentelte az életét, Stallone pedig létrehozott egy alapítványt, ami az autizmusban szenvedő gyermekeket segíti.