Híres szülők, akik sérült gyermekeket nevelnek: Colin Farrelltől Balla Eszterig

sztárok szülők sérült gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A speciális igényű gyermekek nevelése egyaránt jelent kihívást és különlegesen szép élményeket. Az alábbi híres szülők első kézből tudják, hiszen mindannyian ezt a feladatot kapták, a legtöbben pedig nemcsak a saját gyermekük, hanem minden fogyatékkal élő gyermek életét szeretnék jobbá tenni karitatív munkákkal és azzal, hogy felhívják az emberek figyelmét: az ilyen gyermekek tele vannak értékekkel.

Colin Farrell

Colin Farrell és fia, James Forrás: Northfoto

A színész kisfia, James egy ritka genetikai betegségben szenved, aminek a neve Angelman-szindróma, mely főként neurológiai tünetekkel jár: szellemi visszamaradottsággal, beszédzavarral, görcsökkel és viselkedésbeli zavarokkal. Ugyanakkor az ilyen gyerekek rendkívül jókedvűek, szinte mindig nevetnek. A színész csak ritkán mutatkozik a nyilvánosság előtt 14 éves fiával, óvja őt a lesifotósoktól. Évekkel ezelőtt készült róluk közös fotó.


John C. McGinley

John C. McGinley kisfia, Max Down-szindrómás Forrás: AFP

A színészt legtöbben a Dokik című szitkomból ismerhetik, bár filmekben is sokszor játszott. John egyik gyermeke Down-szindrómával jött a világra. Max már 20 éves, édesapja pedig nemcsak róla gondoskodik, a Down-szindrómás gyermekek számára létrehozott nemzetközi alapítvány szóvivője.


Katie Price

Katie Price és fia, Harvey Forrás: Northfoto

Az egykori modell hatalmas feladatot kapott az élettől, 2002-ben született fia ugyanis halmozottan sérült. Autizmussal, szepto-optikus diszpláziával és Prader-Willi-szindrómával jött a világra. Utóbbi egy falánksággal járó betegség, ami miatt az ilyen gyermekek nem ismerik a jóllakottság érzését, minden gondolatuk az evés körül forog. Katie Price többször is beszélt gyermekéről, és arra ösztönzi az embereket, támogassák a sérült gyermekekkel foglalkozó alapítványokat.


Balla Eszter

Balla Eszter Fotó: Szabó Gábor/Origo

A színésznő három gyermek édesanyja, Emma nevű kislányuk Down-szindrómával jött a világra. Balla Eszter három évig nem is beszélt erről, de egy interjúval megtört a jég, és azóta már többször is nyilatkozott a helyzetükről. Őszintén beszélt a kezdeti kétségbeesésekről és arról is, hogyan került minden a helyére, és persze lánya természetéről is: makacs, életrevaló gyermeknek írta le Emmát.


Sylvester Stallone

Sylvester Stallone és fia Forrás: AFP, articlebio.com

A Rocky-filmek sztárjának második fia, Seargeoh 1979-ben született, de csak pár évvel később diagnosztizálták a betegségét. Kiderült, hogy autizmussal jött a világra. A színész akkori felesége, Sasha Czack onnantól fogva csak a gyermeküknek szentelte az életét, Stallone pedig létrehozott egy alapítványt, ami az autizmusban szenvedő gyermekeket segíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.