Döbbenetes üzenetre bukkantak egy internetes rendeléshez tartozó számlán. 

Egy édesanya az Amazon (elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég) oldaláról rendelt adventi naptárat a 13 éves lányának, ám a csomag kibontásakor különös dologra lettek figyelmesek. A csomaghoz tartozó számlán ugyanis egy kézzel írott segélykérő üzenetet találtak, amelyben valaki azt állítja, hogy a főnökei gonoszak.

"Help me please, PMP staff are evil!" ( Segítsen nekem, a PMP munkatársai gonoszak!) állt a számlán a kézzel írott üzenet. Mint kiderült, a PMP egy munkaerőközvetítő cég, amellyel az Amazon is dolgozik. 

A történtek után az édesanya kíváncsi lett, hogy az üzenet valódi segélykiáltás-e, vagy csak egy egyszerű csínytevésről van-e szó. 

Íme az üzenet, ami kirobbantotta a botránytForrás: Facebook

Az eset miatt a PMP és az Amazon ellen vizsgálat indult, amelyből kiderült, hogy a vállalat alkalmazottjai annyira túlhajszoltak, hogy szinte már állva alszanak a fáradtságtól. Állítólag a rendelések becsomagolására darabonként 9 másodperc áll rendelkezésükre, illetve az is meg van határozva, hogy mikor és mennyi időt tölthetnek a dolgozók a mosdóban.

"Több, mint 100.000 embert foglalkoztatunk, és közülük sokan már évek óta velünk dolgoznak. A dolgozók több fórumon is panaszt tehetnek, ha esetleges észrevételük van, és ezeket minden esetben komolyan vesszük és kivizsgáljuk" - nyilatkozta a PMP az ügy kapcsán