Vujity Tvrtko megtalálta azt a nőt, aki Kim Ir Szen egykori észak-koreai diktátor masszőre volt. Ez az állítás azonban így nem egészen pontos, ugyanis már született egy könyv Bod Péter közreműködésével a hölgy és a diktátor kapcsolatáról. 

„Tvrtko megtalálta Kim Ir Szen magyar masszőrét, akit az észak-koreai diktátor a tenyerén hordozott" – így harangozta be Sváby András Vujity Tvrtko riportját Szilágyi Erzsébettel, aki valóban Kim Ir Szen masszőre volt. Ezt a felvezetőmondatot nehezményezi azonban Bod Péter, aki írt egy könyvet Szilágyi Erzsébet és Kim Ir Szen viszonyáról, ami a riport leadásakor állítása szerint már négy hete a könyvesboltokban volt, a neve mégsem lett megemlítve.

Vujity Tvrtko hozzáállását nehezményezi Bod PéterForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Vujity Tvrtko azon az estén lopott fényben fürdött, ami láthatóan nem zavarta. Ellenkezőleg: jól érezte magát a felfedező újságíró szerepében" – írta cikkében a Barátom Kim Ir Szen című könyv társszerzője. A Bors fel is kereste az írót az üggyel kapcsolatban. "Alapvetően egy médiaetikai problémáról van szó, és abban a cikkben mindent megírtam, amit erről gondolok, és ezeket az állításaimat vállalom a továbbiakban is. A probléma az, hogy Sváby András az ATV Heti Napló című műsorában tavaly december 10-én így konferálta fel Vujity Tvrtko riportját: Tvrtko megtalálta Kim Ir Szen magyar masszőrét, akit az észak-koreai vezető szabályosan a tenyerén hordozott. Abban a pillanatban, amikor Sváby András ezt a mondatot kimondta, négy hete már Magyarország szinte valamennyi könyvesboltjában kapható volt a könyv. Megkérdezem akkor: ki találta meg és ki fedezte fel Szilágyi Erzsébetet?" - tette fel a kérdést Bod Péter, aki magánlevelezést is folytatott ezzel kapcsolatban Vujity Tvrtkóval.

Az esetet követően Tvrtko Facebook-oldalán egy élő bejeletkezést is csinált Szilágyi Erzsébettel, melyben felvillantja a könyvet, de a társszerző nevét ekkor sem említette meg. "Vujity Tvrtkónak meg lett volna a lehetősége, hogy a műsorban kijavítsa a felkonferáló Sváby Andrást, de nem tette meg. Ezt egy nagyon súlyos problémának gondolom. (...) Az, hogy a műsor után egy Facebook-bejelentkezésben három másodpercre felmutatta a könyvet, nem hivatkozás és forrásmegjelölés" - mondta az író. A lap kereste Vujity Tvrtkót is az ügyben, és bár beszélgettek róla, a műsorvezető nem járult hozzá, hogy közöljék az álláspontját.