Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi büntetőpere szerdán kezdődik, miután évekkel ezelőtt mocsai birtokán és a nevéhez köthető Boglárka Apartmanban illegális gáz-, áram- és vízvételezés jeleire bukkantak a szolgáltatók emberei. Lajcsi azt mondja: gyerekei miatta választják a jogi pályát, rájöttek, hogy fontos a társadalmi szerepvállalás. 

"Hatalmas bánat és seb ez a családom szívében. A gyerekekkel korábban próbáltunk róla beszélni, de ez mindig keserű könnyekbe fulladt, még nem nem dolgozták fel, ahogy én sem. 125 napig a poklot éltük át" - mondta a Lokálnak adott interjújában Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi, aki 2015 szeptemberében került előzetes letartóztatásba. Illegális gáz-, áram- és vízvételezés jeleire bukkantak a szolgáltatók mind a mocsai birtokán, mind pedig a nevéhez kötehető Boglárka Apartmanban. A zenész perét már kétszer elhalasztották, szerdán azonban elkezdődhet a tárgyalás. 

Galambos Lajos és gyermekei a Story GálánForrás: Origo/Polyak Attila

A lapnak Lajcsi elmondta, hogy gyermekeit nagyon megviselte a külön töltött idő, így sokszor nyilvános szerepléseire is elkísérik, hogy még többet lehessenek együtt, valamint az ügy rádöbbentette őket, hogy a jogi pályát szeretnék választani. 

"Ugyan mindegyik gyerekem muzikális, ők az elmúlt néhány év eseményei miatt rádöbbentek, hogy mennyire fontos a társadalmi szerepvállalás. Ahogy nekem, nekik is szívügyük, hogy másoknak segítsenek, éppen ezért a jogi pályát nézték ki maguknak. Istvánnak még messze van a pályaválasztás, Bogi és Lajos azonban egyértelműen úgy döntöttek, hogy ügyvédek lesznek. Egyikük a büntetőjogot, másikuk a polgárjogot választaná" - mondta a zenész, aki családjával tavasztól új otthonába költözik majd, ahol remélik, megszabadulnak a házkutatások rossz emlékeitől.