„Ma reggel brutális autóbalesetben szörnyethalt Erős Antónia" – ez a címe annak az álhírnek, ami a napokban kezdett a Facebookon terjedni. Szerencsére már egyre több ember felismeri, hogy kamuhírrel állnak szembe.

Nagyon sok sztár esett már áldozatául különböző kamuoldalaknak, melyek álhírekkel próbálnak olvasókat vonzani, legtöbbször egy híresség halálával próbálják növelni a kattintásokat. Ezúttal Erős Antónia állítólagos tragédiája járta be az internetet és a Facebookot.

Erős Antónia halálát terjesztikFotó: Tuba Zoltán [origo]

„Ma reggel brutális autóbalesetben szörnyethalt Erős Antónia" – olvasható a címben, de természetesen a cikk lekattintása után sem juthatunk bővebb információhoz.

A híradós nem kívánta kommentálni a kamuhírtForrás: Facebook/Friss Hírek Non Stop

A kommentekből viszont kiderül, hogy elég sokan tudják már, hogy kamuhírrel állnak szemben, a hozzászólások között szinte csak felháborodás olvasható. Hazugság. Undorító emberek vannak" - írta az egyik kommentelő, akivel mindenki egyetértett. Erős Antónia nem kívánta kommentálni a hírt, az RTL Klub viszont igen. "A közösségi médiában megjelent poszt egyértelműen és határozottan álhír! Erős Antónia ép és egészséges, erről bárki meggyőződhet, aki ma este a Híradót nézi! Az álhírt terjesztő oldal üzemeltetője ellen az RTL Magyarország megteszi a szükséges jogi lépéseket" - tájékoztatták a Borsot