Néhány nappal ezelőtt nyolc nő is állította, hogy Morgan Freeman szexuálisan zaklatta őket. A színész állítja: semmi ilyen nem történt. 

Az egyik áldozat azt állítja, a híresség több hónapon át zaklatta őt, megpróbálta felemelni a szoknyáját, és tolakodó utalásokat tett az idomaira. Más kollégák szerint a színész gyakran illette lealacsonyító jelzőkkel a testalkatukat, arra kérte őket, hogy viseljenek kevesebb ruhát, vagy éppen látványosan megbámulta a dekoltázsukat. A nők szerint szörnyű volt Freemannel dolgozni, hiszen folyamatosan feszültség vette körbe a férfit, és csupán azért nem jelentették fel őt, mert féltek, hogy elveszítik a pozíciójukat - írja a szeretlekmagyarorszag.hu

Morgan azonnal válaszolt a vádakra:

"Aki ismer és dolgozott már velem, pontosan tudja, hogy sosem sértenék meg senkit szándékosan, sosem hoznék senkit kellemetlen szituációba. Elnézést kérek mindenkitől, akit kényelmetlen helyzetbe hoztam, vagy úgy érezte, nem adtam meg neki a tiszteletet - nem direkt csináltam" - mondta.

Forrás: National Geographic/Zach Dilgard/National Geographic/Zach Dilgard

Freeman botránya megosztja a filmipart, még az is felmerült, hogy az életműdíját is elvehetik. A színész teljesen összetört a zaklatási vádak alatt, és úgy érzi, akár az egész életét tönkreteheti a botrány. Morgan mindenesetre a legújabb közleményében határozottan kijelentette, hogy soha nem molesztált senkit, a félreértett megjegyzéseket pedig bóknak, vagy kedveskedő viccnek szánta.