Meghalt Charlotte Fox hegymászó: megjárta a Mount Everestet, de otthonában érte a halál

Forrás: Facebook/Charlotte Fox -
halál Mount Everest otthon Charlotte Fox
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Charlotte Fox hegymászó 61 évesen elhunyt. Élete tele volt veszéllyel, mégsem egy kalandja során érte a halál, hanem otthonában: leesett a lépcsőn.

Charlotte Fox szerelmes lett a hegyekbe és a hegymászásba, már az egyetem után beállt a hegyimentőkhöz, élete során pedig megmászta mind az 53, 4000 méternél magasabb coloradói hegycsúcsot. 39. születésnapját a Mount Everest tetején ünnepelte. Az örömteli élmény nem sokkal később tragédiába csapott át: hatalmas hóvihar kezdődött a hegyen, ami miatt ő és 11 társa is életveszélybe kerültek. A gyors halálért rimánkodott, de őt és két másik társát kimentették, nyolcan viszont életüket vesztették. A tragikus küzdelemből film is készült.

Meghalt Charlotte Fox hegymászó Forrás: Facebook/Charlotte Fox

Sikerült tehát legyőznie a hegyet, de párját elvette egy másik. 1993-ban Charlotte szerelme Mark Bebie Kanadában vesztette életét hegymászás közben egy lavina miatt. A nő ennek ellenére nem fordult el a csúcsoktól, izgalmas és mozgalmas volt az egész élete, amely nemrég véget ért, de nem egy életveszélyes kaland következtében. Charlotte Fox 61 évesen hunyt el, méghozzá saját otthonában: leesett a lépcsőn - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.