Előreláthatólag jövő szombatig 30 fok feletti maximumok lesznek, de még az azt követő héten is 27-28 fokos csúcshőmérsékletekre számíthatunk, csak utána jöhet némi enyhülés. 

Szombaton is alapvetően napos, meleg időre számíthatunk, egy-egy kisebb zápor, zivatar csupán délen, délnyugaton és északon, északkeleten alakulhat ki. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 13-19, délután 30-34 fokot mérhetünk. Marad a frontmentes idő.

Vasárnap is a napsütésé lesz a főszerep, a megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb északon és délnyugaton alakulhat ki néhol rövid zápor. Keleten időnként megélénkülhet az északi-északkeleti szél. A hőmérséklet mind hajnalban, mind délután a szombatihoz hasonlóan alakul.

Hétfőn is meleg, túlnyomóan napos időre készülhetünk. Egy-egy zápor az északi tájakon fordulhat elő. Keleten megélénkülhet az északias szél. Napközben 30-34 fok valószínű.

Kedden és szerdán is kánikulára, délutánonként 30 és 35 fok közötti hőmérsékletre van kilátás. Sok lesz a napsütés, legfeljebb néhol alakulhat ki kis eséllyel egy-egy frissítő zápor, zivatar. A jellemzően mérsékelt szél csak helyenként élénkülhet meg.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán