A hírnév nem garantál biztos állást és szerepeket, ezt az alább felsorolt sztárok a saját bőrükön tapasztalhatták meg. Bizony a legjobbakkal is előfordul, hogy menesztik őket egy filmből, íme, néhány példa. 

Anne Hathaway

Anne HathawayForrás: Getty Images

A kedves színésznő is megtapasztalta már, hogy milyen, amikor egy szerep kicsúszik a kezei közül. Annak idején ugyanis őt választották ki a Felkoppintva című film főszerepére, de végül mégis Katherine Heigel játszotta a karaktert, méghozzá azért, mert Anne Hathawaynek kétségei támadtak a film egyik jelenetével kapcsolatban:a szülés ábrázolása nem tetszett neki, így elváltak egymástól a rendezővel.

Christian Bale

Christian Bale"Forrás: AFP/Chris Delmas "

Hosszú kiválasztási folyamat után végül Christian Bale kapta az Amerikai pszicho főszerepét, ám hamar kiderült, hogy ő csak a biztonsági terv volt. Ugyan a színész minden követelésnek eleget téve folyamatosan edzett, végül mégis kirúgták, amikor Leonardo DiCaprio elérhetővé vált. Christian azonban nem adta fel, továbbra is keményen dolgozott testén és nagyon jól tette, ugyanis végül mégis ő kapta meg a szerepet. Kérdés persze, hogy milyen hangulat uralkodott azután a forgatáson, hogy tudta, nem ő volt a kiszemelt.

Megan Fox

Megan FoxForrás: AFP

A színésznő kétségkívül a Transzformersnek köszönheti hírnevét, ám az első két rész után már nem látták szívesen a stábban. Megan ugyanis nem tartotta a száját, és olyan dolgokat nyilatkozott a rendezőről, ami után senki nem lepődött meg, hogy kirúgták. „Úgy akart viselkedni, mint Hitler" és „Rémálom volt vele a közös munka" – a többi között ezekkel a jellemzőkkel illette a színésznő Micheal Bayt. Ezekből a szavakból kitűnik, hogy valószínűleg Megan sem erőltette volna tovább a közös munkát.


Ryan Gosling

Ryan GoslingForrás: Getty Images

A színészt választották a Komfortos mennyország egyik főszerepére: ő lett volna a lányát kétségbeesetten kereső apuka, ám végül mégsem őt láthattuk az elkészült filmben. Pedig Ryan Gosling a szerep kedvéért több mint 27 kilót hízott, ám ez sem volt elég meggyőző a rendezőknek. Végül Mark Wahlberg kapta meg a szerepet, Gosling pedig egy kövér munkanélküli lett, ahogy ő fogalmazott.