Úgy tűnik, hétvégéig nem sok változást tapasztalhatunk az időjárásunkban. Reggelente ködös időre ébredhetünk, napközben pedig marad a 17 fok körüli hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán az éjszaka képződött köd területe napközben folyamatosan zsugorodik. Délután a Dunántúlon már fátyolfelhős, napos, másutt derült vagy gyengén felhős idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 19 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz. Késő estére 5, 11 fok közé hűl le a levegő.

Ködös reggelek várnak ránkForrás: MTI/Komka Péter

A Köpönyeg a folytatásról azt írja, hétvégéig nem sok változás lesz tapasztalható az időjárásban. Csütörtöktől szombatig reggelente párás, foltokban ködös, míg napközben változóan felhős idő valószínű. Számottevő csapadék nem lesz, esetleg szitálás alakul ki a ködös tájakon. Marad a 17 fok körüli maximum.

Vasárnap már átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő záporeső. Az északnyugati szél megerősödik. 14 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.