Időjárás: ónos eső és havazás jöhet

Fotó: Medgyesi Milán - Origo -
havazás időjárás ónos eső előrejelzés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ónos eső és havazás is előfordulhat ma és holnap, ugyanakkor karácsonyra melegedés kezdődik.

Csütörtökön különösen érdemes vigyázniuk azoknak, akik autóba ülnek, ugyanis az ország nyugati felében ónos eső miatt citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Többféle csapadék is előfordulhat egyébként az országban, a Köpönyeg azt írja, alapvetően borult, párás időre számíthatunk egész nap. Északon és északkeleten hó, máshol havas eső, ónos eső, eső valószínű. Reggel -10 és -2, délután -4 és +1 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken folytatódik a borongós, párás időjárás. Főleg estétől számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra: az ország nagy részén már szitálás várható, de északkeleten még előfordul hószállingózás, ónos eső. Délnyugaton +5 fok köré melegszik a levegő, északkeleten fagyni fog.

Havazás és ónos eső is jöhet Fotó: Medgyesi Milán - Origo

Hétvégén borús, szeles, változékony időre van kilátás. Mindkét nap többfelé fordul elő eső, a hegyekben havas eső is. A nyugati szél gyakran lesz erős. 0 és +8 fok közötti enyheség várható.

Szenteste napján, hétfőn az erős északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt rövid időre a nap. Szitálás, zápor elszórtan fordul elő. +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.