Az eltűnt Moldován Katalin a nevelője szerint nincs egyedül: valaki biztosan bújtatja, hiszen látássérült lévén egyedül nem boldogulna.

Több mint két hete nyomtalanul eltűnt a 16 éves színésznő, Moldován Katalin, aki a Kivégzés című film főszereplőjeként vált ismertté. A látássérült lányt nagy erőkkel keresik, nevelője szerint szinte biztos, hogy nem egyedül szökött meg. Kétéves volt, amikor itthon örökbe fogadták, de mivel román állampolgár, Erdélybe került a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz. Azért volt Magyarországon, hogy a vakok intézetében megtanulja a Braille-írást, ezután vissza kellett volna térnie Romániába.

Talán bújtatják a színésznőtForrás: Police.hu

„Sokat titkolózott előttem, azt is csak később tudtam meg, hogy volt egy barátja a vakok intézetében. Félek tőle, hogy telebeszélték a fejét, ezért tűnt el. Nem kizárt, hogy valaki bújtatja, hiszen egyedül szinte biztos, hogy nem lenne meg”– mondta a Blikknek  a nevelője. Hozzátette, már vissza kellett volna mennie az alapítványhoz. „Kató csak ideiglenesen volt Magyarországon, egy héttel az eltűnése után vissza kellett volna térnie Romániába, hiszen 16 éves kora miatt a gyámságát még mindig a dévai alapítvány látja el” – mondta a férfi. A rendőrség továbbra is eltűntként keresi a lányt.