Nehéz időszakon megy keresztül Nyertes Zsuzsa színésznő, aki egy hónap alatt négy közeli szerettétől búcsúzott el. A gyász feldolgozásában a keleti vallások segítenek neki. Mint mondta: még mindig kommunikál elhunyt szeretteivel. 

„November 15. és december 18. között négy barátom hunyt el tragikus hirtelenséggel. Az első zongorista-zeneszerző kollégám, Siliga Miklós, aki négy hét alatt ment el agydaganat következtében” – mesélte a Borsnak Nyertes Zsuzsa színésznő, aki rendkívül nehéz időszakon van túl. Kollégáján kívül még párja gyermekkori barátja, a színésznő egyik barátja, és édesapja egy közeli ismerőse is elhunyt, akit szinte apaként tisztelt.

Nyertes Zsuzsa nehéz időszakot él átForrás: TV2

„Vonzódom a buddhizmushoz, hiszek abban, hogy csak a testünk hal meg, a lelkünk örökre megmarad. Amikor nagyon nehéz, akkor beszélgetek az elhunyt barátaim vagy szeretteim szellemével. Most készülök egy kabaréra Heller Tamással a Fészek Klubban, és sok zenei problémáról kérem ki Miklós véleményét a szellemvilágból. Gondolatátvitelen keresztül kommunikál velem, sugallja, hogy mit kellene csinálni, milyen dalokat válasszak” – fogalmazott Nyertes Zsuzsa, akinek a keleti vallások segítenek feldolgozni a gyászt. 

Mint mondta: szerencsére 86 éves édesapja és 80 éves édesanyja is kitűnő egészségnek örvendenek. „Remélem, sokáig így lesz, mert nem vagyok felkészülve arra, hogy elveszítsem őket” – tette hozzá a színésznő.