Sokan találgatnak, vajon mi oka lehetett annak, hogy Andy Vajna nem került be az Oscar-gálára készített megemlékezésbe.

Mint ahogyan azt a Life.hu is megírta, kimaradt az Oscar-díjátadó elhunyt hírességekről készített megemlékezéséből Andy Vajna. A történteken sokan kiakadtak, Vajna Tímea még egy hosszabb bejegyzést is közzétett a közösségi oldalán, amelyben elfogadhatatlannak tartja az egészet.

A Bors azt írja, az özvegy pár nappal a férje halála után levelezésbe kezdett az Akadémiával, amelynek tagjai csupán azt ígérték meg neki, hogy a hivatalos online felületen megjelenik majd Andy Vajna neve. Ez meg is történt.

A lap megkereste Koltai Lajost, hogy mondja el a véleményét az ügyről. Az operatőr nem kertelt, elárulta, hogy nagyon dühös, és szerinte tévedés történt.

"Nem akarom elhinni! Szégyenletes hiba! Biztos csak valami tévedés, rendkívül elszomorító. Hihetetlen, mert nála kevésbé elismert szakemberekről is meg szoktak emlékezni, nem beszélve arról, hogy Andyt imádta a szakma, nagyra becsülték mint embert és szakembert is. Mi, akik az Oscar-díjak sorsáról döntünk, nem ajánlunk alkotókat a megemlékezésre, ez teljesen a műsor szerkesztőinek a felelőssége."

Andy Vajna kimaradt az emlékezésbőlForrás: Getty Images/Mj Kim

Közben a TV2 Mokkájában is szóba került ez a téma. Csákvári Géza filmkritikus elmondta, ő is értetlenül áll a történtek előtt.

"Ha készül egy lista, akkor az általában szubjektív. Én is egyetértek abban, hogy ezen a listán rajta kellett volna, hogy legyen. Ez nyilvánvalóan emberi hiba lehetett. (...) Jancsó Miklóst is kihagyták annak idején, amikor meghalt. Ez egy amerikai filmakadémiának a listája, rosszabb esetben a szervezőbiztosságé. És ha egy lista készül, arról ki lehet hagyni neveket... Létezhetnek hibák. De ne zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy a jövő évi Oscarra beteszik majd Andy Vajnát."