Grosan Cristina első nagyjátékfilmjében, A legjobb dolgokon bőgni kell című vígjátékban tér vissza Hernádi Judit.

Áprilisban kezdődik Grosan Cristina első nagyjátékfilmjének, A legjobb dolgokon bőgni kell című vígjátéknak a forgatása Rainer-Micsinyei Nóra főszereplésével. A harmincas nők útkereséséről szóló, fanyar humorú film várhatóan 2020-ban kerül a mozikba – számolt be róla az MTI.

A Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátorprogramjának támogatásával, a Laokoon Filmgroup gyártásában megvalósuló film forgatása május 3-áig tart nagyrészt budapesti helyszíneken. A filmben jelentős szerepet kap Bányai Kelemen Barna és tíz év után visszatér a mozivászonra Hernádi Judit.

"Mindig az érdekel, hogyan élünk, és miért pont azt az életet választjuk. Az eddigi filmjeimben is különböző korú és problémájú nők szerepeltek, ez most sincs másképp, de ebben az alkotásban a saját generációm helyzetére, döntéseire koncentrálok. Harmincévesen a szüleink már gyerekeket neveltek, mi meg a következő hétvégéig sem tudunk tervezni. A legjobb dolgokon bőgni kell ezt az ellentmondásos állapotot vizsgálja, tele feszültséggel, abszurd szituációkkal, öniróniával. Útkeresésben vagyok, ahogy a kortársaim közül szinte mindenki. A forgatókönyv írása közben azzal szembesültünk, hogy a főhősünknek ugyanolyan nehéz megtalálnia a helyes megoldást, a helyes döntést, mint saját magunknak" – mondta el a rendező, Grosan Cristina.

Hernádi Judit visszatérFotó: Polyak Attila - Origo