Dr. Richard Shepherd patológus szerint Diana hercegné túlélhette volna a végzetes balesetet egy egyszerű óvintézkedéssel.

Diana hercegné csaknem 22 évvel ezelőtt hunyt el, miután Párizsban autóbalesetet szenvedett: egy oszlopnak csapódott a kocsi, amelyben a hercegnén kívül ott ült szeretője, Dodi al-Fayed is. A haláluk körülményei a mai napig vitatottak, habár a hivatalos álláspont szerint a sofőr alkoholos befolyásoltsága okozta a bajt.

Diana túlélhette volna a balesetetForrás: Getty Images, AFP

Dr. Richard Shepherd patológus könyvet írt a balesetről, szerinte Diana túlélhette volna az ütközést. Úgy véli, az, hogy így végződött egy ilyen karambol, rendkívül ritka, ő a pályafutása alatt ezen kívül nem találkozott hasonlóval. Dianának egy nagyon aprócska sérülése volt – de nagyon rossz helyen” – mondta a szakértő, aki úgy látja, Diana tragédiája sok apró részleten múlt, és sok benne a „ha”. Ha bekötötte volna a biztonsági övet, ha egy kicsit más szögben érte volna az ütközés, ha picivel lassabban haladtak volna, vagy ha egyből megkezdik az ellátását, ma is élne.
A baleset után Dianát nem látták el azonnal, mert stabilnak tűnt és képes volt kommunikálni. A mellkasában elpattant vénák azonban lassan megölték a hercegnét – írja a Mirror