Klapka György után hatalmas vagyon maradt, még mindig nem zárult le az örökösödés

Fotó: Nagy Attila [origo] -
Klapka Dennis örökösödés Klapka György felosztás zálogház vagyon család Klapka Nikol Klapka Sandy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két évvel ezelőtt hunyt el Klapka György, ám az utána maradt hatalmas vagyonnal kapcsolatos örökösödési eljárás még mindig nem zárult le. Többek között egy 10 ezer négyzetméteres ingatlant is árulhatnak az Aranyember gyermekei.

„Se én, se Sandy nem kaptuk meg a teljes összeget, ami járt volna” – mondta a Blikknek Klapka Dennis, a két évvel ezelőtt elhunyt Klapka György üzletember fia.

A lap úgy tudja, hogy az Aranyember gyermekei hatalmas vagyonon osztozhatnak, ám az örökösödés még ennyi idő után sem zárult le. Egy a családhoz közel álló forrás szerint még értékesíteni akarnak egy tízezer négyzetméteres budapesti ingatlant, valamint egy kismarosi és egy nagymarosi házat is.

A Vámház körút 9. szám alatt lévő zálogház 320 millió forintért kelt el. A magyarországi cégek vezetését a legidősebb testvér, Klapka Nicole vállalta magára. A Blikk az ő ügyvédjét is megkereste az ügyben.

Klapka György hagyatékának felosztása még mindig nem zárult le Fotó: Nagy Attila [origo]

„Mindegyik fél, így Dennis is felvilágosítást kapott a jelenlegi helyzetről, hogy a Centrum Zálogház Zrt.-nek január óta folyik a végelszámolása, abból várhatják a testvérek a közel tízmilliós összeget. A végelszámoló cégtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az ügymenettől függően április végén, május elején várható a végelszámolás befejezése és a meglévő vagyon felosztása, de erre az ügyfelemnek nincs befolyása” – tájékoztatta a lapot dr. Budai Géza.

Klapka Nicole úgy nyilatkozott, örül, hogy a nyitott kérdések nagy részét le tudták zárni testvéreivel. „A dióültetvény megvásárlása azért volt fontos számomra, hogy legalább ez megmaradjon a Klapka-örökségből” – mesélte Klapka Nicole, aki azt is elmondta, hogy munkát és lakást ajánlott az ültetvényen testvérének, Dennisnek, ám ő nem fogadta el. Így a testvérek most a végelszámolásra, valamint arra várnak, hogy a hagyaték egy része elkeljen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.