Szexért vagy pénzért írtak fel opiátokat amerikai orvosok és nővérek

Forrás: Shutterstock -
orvosok szex pénz Egyesült Államok opiát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint félszáz orvos, nővér, patikus ellen emeltek vádat szerdán az Egyesült Államokban opiáttartalmú gyógyszerek törvényellenes felírásáért, valamint egészségbiztosítási csalásért.

Több mint félszáz orvos, patikus és nővér ellen emeltek vádat az Egyesült Államokban.

A vádlottak fele orvos, aki pénzért vagy szexuális "szolgáltatásokért" írt fel opiáttartalmú gyógyszereket,

köztük csakis kórházakban alkalmazható erős fájdalomcsillapítókat. A visszaéléseket több tagállamban követték el, és szövetségi vádemelésre hét államban – Louisianában, Alabamában, Tennesseeben, Kentuckyban, Nyugat-Virginiában, Pennsylvaniában és Ohióban – került sor.

Szexért írtak fel opiátokat az orvosok – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Az opiáttartalmú gyógyszerek által előidézett járvány az amerikai történelem legvégzetesebb válsága"

Az opiátválság, vagyis az opiáttartalmú gyógyszerek járványszerű elterjedése ma az amerikai társadalom egyik legnagyobb problémája. A közegészségügyi és járványügyi hivatal (CDC) adatai szerint

minden egyes napon 130 amerikai hal meg opiáttartalmú gyógyszerek túladagolása miatt.


A visszaélések ügyében hónapok óta tartott a nyomozás, a Szövetségi Nyomozóirodán (FBI) belül külön csoportot hoztak létre a szerteágazó vizsgálatokra. Tennessee államban például vádat emeltek egy magát "rocky dokinak" becéző és ekként ismertté vált orvos ellen, aki

több százezer opiáttartalmú gyógyszert, feszültségoldót és nyugtatót írt fel szexuális ellentételezésért.

Alabamában az egyik orvos a vádirat szerint a magánrendelőjében kifejezetten prostituált páciensekre "szakosodott", és kábítószeres partikat rendezett velük a lakásán – írja az MTI. Több orvos ellen az a vád, hogy előre aláírt, üres recepteket adtak ki pénz ellenében vagy előzetes vizsgálat nélkül, kérésre írtak fel kábítószer-tartalmú gyógyszereket.

A nyomozás adatai szerint a vádlottak több mint 32 millió, függőséget okozó kábítószeres pirulát írtak fel egy év alatt.

Sok orvos elszámolta a költségeket a két állami egészségügyi programnál, a szegényeket segítő Medicaidnél és az idősekről gondoskodó Medicare-nél is.
"Amikor egészségügyi szakemberek kábítószer-kereskedőként viselkednek, akkor az igazságügyi minisztérium kábítószer-kereskedőként fogja kezelni őket" – nyilatkozta Brian Benczkowski, az egészségügyi tárca bűnügyekkel foglalkozó részlegének vezetője a The Wall Street Journal című lapnak.

Autóbalesetben meghalt Szabó Bence focistahttp://www.life.hu/news/20190418-autobalesetben-meghalt-szabo-bence-focista-20-eves.htmlA harmadosztályú futsalbajnokságban szereplő Dunakeszi Kinizsi a hivatalos honlapján számolt be a gyászhírről: autóbalesetben elhunyt 20 éves játékosuk, Szabó Bence. NewsOrigoÉrdekes részlet: már Victor Hugo is írt a Notre-Dame leégésérőlhttp://www.life.hu/news/20190416-erdekes-reszlet-mar-victor-hugo-is-irt-a-notredame-leegeserol.htmlA fél világot megdöbbentette a hétfő esti hír, miszerint lángokba borult a párizsi Notre-Dame. Tűzoltók tucatjai küzdöttek a 850 éves épületért. Hasonló jelenetről már Victor Hugo is írt korábban A párizsi Notre-Dame című regényében. News--Hős pap mentette ki a töviskoronát a lángoló Notre-Dame-bólhttp://www.life.hu/news/20190416-hos-pap-mentette-ki-a-toviskoronat-a-langolo-notre-damebol.htmlA lángoló Notre-Dame-ból menekítette ki a párizsi tűzoltók káplánja, Fournier atya a kincseket. Az életét kockáztatta, most hősként ünneplik. News--Imádja az internet a 7 éves kisfiút, aki elzongorázta a Bohemian Rhapsodythttp://www.life.hu/news/20190416-imadja-az-internet-a-7-eves-kisfiut-aki-elzongorazta-a-bohemian-rhapsodyt.htmlMár közel 70 ezren követik az interneten azt a 7 éves zongorázó kisfiút, akit elképesztő tehetséggel áldott meg a sors. NewsOrigoFotókon a párizsi Notre-Dame a tűzvész előtt és utánhttp://www.life.hu/news/20190416-fotokon-a-parizsi-notre-dame-a-tuzvesz-elott-es-utan.htmlHatalmas pusztítást végzett a tűz, a párizsi Notre-Dame teljes tetőszerkezete odaveszett a huszártoronnyal együtt. Fotókon a templom a tűzvész előtt és után. NewsOrigoSzeged is adakozik a leégett Notre-Dame felújításárahttp://www.life.hu/news/20190416-szeged-is-adakozik-a-leeett-notredame-felujitasara.htmlA szegedi önkormányzat tízezer eurót (mintegy hárommillió forintot) ajánl föl az Európa egyik szimbólumának számító, a tűz által súlyosan megrongált párizsi Notre-Dame-székesegyház újjáépítésére – tájékoztatta az önkormányzat kedden az MTI-t. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.