Németh Kristóf a fegyverekhez fűződő viszonyáról mesélt

szenvedély Németh Kristóf fegyver lőfegyver sportlövészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már gyerekként kapcsolatba került a sportlövészettel Németh Kristóf. Versenyzőként is helytállt, ám inkább a színészetet választotta. Egy ideje pedig éles lőfegyvert is tart otthon.

Németh Kristóf színművész gyermekkora óta rajong a sportlövészetért. "Tíz év az alsó korhatár, amint betöltöttem a tizedik szülinapomat, azt kértem a szüleimtől, hogy vigyenek el a Marcibányi téri lőtérre. Így lettem a Magyar Honvédelmi Szövetség Központi Lövész Klubjának a versenyzője. Abban a gyönyörű időszakban, míg mesterek foglalkoztak velem, három egymást követő évben országos bajnok lettem" – mesélte a Borsnak a Fórum Színház igazgatója. Tizennégy évesen megkapta élete első filmszerepét, így a sportkarrier abbamaradt.

Bár a sportkarrier nem teljesedett ki, a szenvedély megmaradt. Néhány éve, egy forgatás alkalmával jó kapcsolatot alakított ki az ORFK szituációs lövészklubjával.

Németh Kristóf rajong a fegyverekért: gyerekkora óta a lövészet a hobbija Forrás: LifeTv/Ez zsír!

"Tavaly elkezdtem igazi éles maroklőfegyverrel a szituációs lövészet alapjait. Azóta ebben elmélyültem annyira, hogy két éve a lövészklub versenyzője lettem. Hát ezért van saját éles lőfegyverem otthon is" – osztotta meg a lappal a színész. A szabályoknak megfelelően szétszerelve, két külön fegyverszekrényben tartja a fegyvert és a lőszereket. Az is előfordul, hogy a lőtéren hagyja lezárt szekrényben.

"A fiam otthon még nem is látta őket. Egyébként Lócit megtanítottam a fegyver helyes használatára. Tizenkét éves lett, már lőtt is légfegyverrel" – mesélte Németh Kristóf.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.