A budapesti lehetett a második balesete idén a Viking szállodahajó kapitányának

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
halál Duna kapitány hajó tragédia Budapest viking hajó hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A budapesti hajóbaleset lehetett az idei második balesete a Viking szállodahajó kapitányának, Jurij C-nek. A hírek szerint a férfi korábban már Hollandiában is nekiment egy tankerhajónak.

Mindössze 7 ember élte túl a múlt heti dunai hajóbalesetet, amelyben a Viking szállodahajó maga alá gyűrte a Hableány turistahajót.

A Blikk a Hajózás.hu információira hivatkozva azt írja, hogy a Viking kapitányának, Jurij C-nek idén ez lehetett a második balesete. Egy neve elhallgatását kérő, szintén Viking hajón dolgozó kapitánytól megtudták, hogy egy Viking Idun nevű szállodahajó áprilisban nekiment egy tankerhajónak, amikor Antwerpenből Gentbe tartott.

Még mindig keresik a Hableány utasait Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Úgy tudni, a kapitány többszöri rádiós figyelmeztetésre sem vette figyelembe a tankerhajót. A budapesti baleset egyik okának is azt tartják, hogy a szállodahajó kapitánya semmilyen jelzést nem adott le, amikor előzni szeretett volna.

Mint ismeretes: május 29-én késő este a Viking Sigyn szállodahajó és a Hableány turistahajó összeütköztek. Utóbbi 7 másodperc alatt süllyedt el fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a 2 fős magyar személyzettel. Mindössze 7-en élték túl a tragédiát. Azóta dacolva a Duna magas vízállásával és az erős sodrással, a búvárok keresik a hajó többi utasát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.