A budapesti hajóbaleset lehetett az idei második balesete a Viking szállodahajó kapitányának, Jurij C-nek. A hírek szerint a férfi korábban már Hollandiában is nekiment egy tankerhajónak.

Mindössze 7 ember élte túl a múlt heti dunai hajóbalesetet, amelyben a Viking szállodahajó maga alá gyűrte a Hableány turistahajót. 

A Blikk a Hajózás.hu információira hivatkozva azt írja, hogy a Viking kapitányának, Jurij C-nek idén ez lehetett a második balesete. Egy neve elhallgatását kérő, szintén Viking hajón dolgozó kapitánytól megtudták, hogy egy Viking Idun nevű szállodahajó áprilisban nekiment egy tankerhajónak, amikor Antwerpenből Gentbe tartott. 

Még mindig keresik a Hableány utasaitForrás: MTI/Balogh Zoltán

Úgy tudni, a kapitány többszöri rádiós figyelmeztetésre sem vette figyelembe a tankerhajót. A budapesti baleset egyik okának is azt tartják, hogy a szállodahajó kapitánya semmilyen jelzést nem adott le, amikor előzni szeretett volna.

Mint ismeretes: május 29-én késő este a Viking Sigyn szállodahajó és a Hableány turistahajó összeütköztek. Utóbbi 7 másodperc alatt süllyedt el fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a 2 fős magyar személyzettel. Mindössze 7-en élték túl a tragédiát. Azóta dacolva a Duna magas vízállásával és az erős sodrással, a búvárok keresik a hajó többi utasát.