Megszólalt a férfi, aki egy hajókatasztrófa után maradt életben a II. világháború idején. Több száz társát cápák falták fel.

Edgar Harrel a USS Indianapolis közel 1200 fős legénysége közé tartozott. A hajót 1945-ben japán tengeralattjárók torpedói süllyesztették el. A tengerészek megpróbáltak a vízen fennmaradni, 4 napig hánykolódtak a tengeren. Legalábbis azok, akiket nem faltak fel a cápák... Közel 600-an végezték a ragadozók áldozataiként. Harrel mégis túlélte.

Minden nap, minden éjszaka hallottam, amint megeszik őket. Borzasztó kiabálás, aztán csak azt látod, eltűnik a víz alatt... Végig imádkoztam, nem tudtam mást tenni" – idézi a The Sun a szavait.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Andreas Wolochow

Harrel megpróbált társaival összekapaszkodni, mert rájöttek, csak így élhetik túl az esetet. A cápák mellett azonban az éhséggel és szomjúsággal is meg kellett küzdeniük. Többen megpróbáltak inni a sós vízből, de nagyon rosszul jártak, idővel elkezdtek hallucinálni, szinte megbolondultak.

Végül a negyedik napon egy pilóta leszállt a gépével a víz felszínére, és felvette az elgyötört férfiakat. Összesen 316-an élték túl az esetet.