Közvélemény-kutatást készítettek, hogy kiderítsék, mennyire kedvelik az alattvalók a brit királyi család tagjait. Kiderült, ki az, akit a legjobban és a legkevésbé szeretnek.

Kiderült, hogy kit szeretnek a legjobban a brit királyi család tagjai közül az alattvalók. A kutatás 2018 júniusa és 2019 júniusa között, kilencezer ember megkérdezésével készült. Az első helyen az 1952 óta uralkodó, 93 éves II. Erzsébet végzett 72 százalékkal.

II. Erzsébetet szeretik a legjobbanForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A második helyre a 34 éves Harry sussexi herceg került 71 százalékos népszerűséggel. A harmadik legnépszerűbb, 69 százalékkal Vilmos, akinek tetszési indexe négy százalékponttal javult az előző évihez képest.
Idén a negyedik helyen Katalin hercegnő áll a tavalyival megegyező 64 százalékkal. Az ötödik legnépszerűbb Fülöp, Edinburgh hercege,  II. Erzsébet 98 éves férje. Meghan Markle idén a hatodik helyre került 49 százalékkal: ez a tavalyihoz képest hat ponttal rosszabb eredmény. Harry és Vilmos apja, Károly walesi herceg 48 százalékkal a hetedik.  Őt követi sorban a királynő lánya, Anna hercegnő, az ő lánya, Zara Phillips, valamint az uralkodó Eduárd nevű fiának felesége, Sophie, Wessex grófnője.

Kamilla nem került be az első tízbe, a 11. helyen áll – írja az MTI. Vagyis a brit királyi család legismertebb tagjai közül ő a legkevésbé kedvelt.