Hosszú betegség után hunyt el az elmúlt héten Szaxi Maxi, azaz Fekete Gyula, zenész. A Hungária, majd a Dolly Roll együttes szaxofonosa 68 éves volt, 5 évvel ezelőtti agyvérzéséből soha nem épült fel teljesen. Most testvére, Gábor mesélt arról, milyen állapotban volt a bátyja. 

„Ágyban fekvő beteg volt, de a körülményekhez képes jól érezte magát. Semmilyen előjele nem volt annak, hogy augusztus 21-én örökre elalszik. Utoljára a halála előtt egy héttel mentem át hozzá, és megnyugvást láttam az arcán. Ki volt simulva” – nyilatkozta a Blikknek Fekete Gábor előadóművész, és hozzátette, úgy gondolta, testvére akár még évtizedekig élhet. „Olyan erős volt a kitartása és az élni akarása, hogy szinte nyilvánvaló volt, soha nem adja fel és nem is adta fel” – mondta.

Forrás: facebook/Szaxi Maxi

 

„Magas vérnyomása volt, de ezt a gyógyszerekkel kordában tartotta. Közvetlenül egy kanadai turnéról ment zenélni arra a német hajóra, és az időeltolódás megviselte. Ez lehetett az a bizonyos utolsó lökés, ami annak a fránya vérrögnek a pusztítását kiváltotta” – emlékezett vissza Gábor arra, amikor Gyula agyvérzést kapott. 

„Az agyvérzés következtében Gyuszi teljesen lebénult és meg is vakult, de a bénulás körülbelül három hónap után feloldódott és a látása is részben helyreállt” – magyarázta a testvér.