A szétválasztott bangladesi sziámi ikrek egyik tagja már elhagyhatta az intenzív osztályt, de a másik gyermeken is látszanak a javulás jelei.

Augusztus elején választották szét a bangladesi sziámi ikreket, állapotuk pedig egyre biztatóbb. Rabia már el is hagyhatta az intenzív osztályt, játszik és énekel. Rukia ugyan még továbbra is altatásban van, rajta is látszanak a javulás jelei.

Egyre jobban vannak az ikrekForrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Sanjida Kamal

A kislány már jól van, játszik és énekel az édesanyjával, így az orvoscsapat már meg is tudja kezdeni a rehabilitációját" – mondta a Ripostnak Sándor Alexandra Valériától, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány sajtósától. „Rukia azonban továbbra is altatásban van a többszörös szövődmények miatt. Van azonban remény, mert lehet nála ébredésre utaló jeleket érzékelni." - tette hozzá. A következő nagyobb beavatkozásra télen kerül sor. A következő nagyobb beavatkozás előreláthatólag a koponyacsont pótlása lesz télen. Addig is az ikrek állapotát folyamatosan figyeljük, és az Operation Freedomnak elnevezett szétválasztó műtét folytatását ennek megfelelően tervezzük. A teljes rehabilitációjuk azonban több évig fog tartani" - árulta el Sándor Alexa.