Felfüggesztett szabadságvesztést kapott egy barcsi kutyatartó

Forrás: Police.hu -
kutya állattartó Barcs büntetés tacskó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy év két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a Barcsi Járásbíróság azt a nőt, aki több mint száz tacskót tartott Barcson nem megfelelő körülmények között - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-t.

Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint az 57 éves nő fém szállítóketrecekben és műanyag szállítóboxokban tartotta az állatokat. A tacskók a szűk hely miatt saját vizeletükkel és bélsarukkal szennyeződtek, emiatt többüknél szem- és fülgyulladás alakult ki, a kutyák nagy része a rossz tartási körülmények következtében rendkívül lesoványodott.

Az egyik tacskó Barcson, a nő telepén Forrás: Police.hu


Az ügyész a vádlott próbára bocsátását indítványozta, a bíróság ezzel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását tartotta indokoltnak és elrendelte a kutyák elkobzását - írták a közleményben.

Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: a 27 millió forintos bűnügyi költség jelentős részét a tacskók szállítása, megfelelő elhelyezése, orvosi kezelése és ellátása teszi ki.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.