Hétfőn, szeptember 16-án, szívműtétje után egy müncheni kürházban elhunyt Terry Black. Az előadóművész Németországban élt örökbefogadott gyerekeivel. Sokan aggódnak Daniért és Fannyért, egy darabog nem lehett tudni, mi lesz a sorsuk apjuk halála után.

"Tudom, hogy rengetegen féltik a gyerekeket a tragédia után, de Terry alaposan felkészítette őket. Rengeteg betegsége dacára sohasem mutatta előttük, hogy nem tudni, mennyi ideje maradt hátra. Sokszor operálták a szívével, nagyon magas volt a vérnyomása. Mondogatta, hogy ez a nyár elviszi, de nem hittünk neki, mert mindig viccelt, jókedvű volt. Még vasárnap is, amikor utoljára telefonon beszéltem vele a kórházban" - mondta a Blikknek Bangó Marika, Terry fogadott lánya, aki azt is elárulta, a művésznek nem volt vagyona, nem volt miről végrendelkeznie. "Egyébként sem örökölhetne más, mint a gyerekei. Terrynek minden szépet és jót ők jelentettek, értük élt. A gyerekek biztosan tudják, hogy Németországban maradnak. Megszokták az iskolát, barátaik vannak ott, ők már oda tartoznak, nem lehet onnan őket kiszakítani. Dani nagyon szeretett hazalátogatni, Ráckevén, egy baráti házaspárral pecázni. Fanny viszont már az apjával se jött Magyarországra, a német barátaival vakációzott és rendben tartotta a lakást."

Terry Black gyerekei Németországban maradnakForrás: TV2

Marika úgy tudja, hogy az előadóművész magyar barátai már a gyerekek segítségére siettek. Ám Terry önállónak nevelte őket, Dani tud vigyázni a húgára. Állami gondozásba nem kerülnek, Dani szeptember 28-án nagykorú lesz. Ő lehet Fanny gondviselője, még úgy is, hogy iskolába jár. A német gyámhatóság segíti őket mindenben, a hivatalos iratok intézésében is.

Terry Black, azaz Rácz Károly Magyarországon lesz eltemetve, azt kérte fiától, ha eljön az idő, akkor itthon szórják szét a hamvait.