Hiába szeretnének, még nem tudnak pontot tenni Kenderesi Tamás ügyének végére a dél-koreában történtekről, ugyanis nem kaptak hivatalosnak tekinthető bírói végzést. 

Kenderesi Tamás ügye már jó ideje húzódik, de még mindig nem tudnak pontot tenni a végére hiába szeretnének. A legfrissebb hírek szerint ugyanis még nincs hivatalosnak tekinthető bírói végzés, így nem tudják fegyelmi bizottság elé hívni a pécsi úszót. 

Kenderesi Tamás ügye még húzódikForrás: MTI/Illyés Tibor

"Hazánk szöuli konzulátusának közbenjárásával ugyan eljutott hozzánk az illetékes dél-koreai bíróság végzése, de azon kívül, hogy a régóta várt dokumentum az ott használatos nyelvi írásmód szerint fogalmazódott, ráadásul e-mailben érkezett, amit így hivatalosnak semmiképpen sem lehet tekinteni" - mondta az SzPress Hírszolgálatnak dr. Wladár Sándor, a MUSZ elnöke. "A Külgazdasági és Külügyminisztérium illetékesei azonnal jelezték Szöulnak, hogy a végzés elektronikus levél formájában semmiképpen sem helyettesítheti a pecséttel ellátott és a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesített, nyomtatott formájú végzést, amit ajánlott levélben kell postázniuk a sportolónak, belátásuk szerint pedig másolatban a Magyar Úszó Szövetségnek. A versenyzőnek és természetesen a szövetségünknek is sokkal jobb lenne, ha tovább már nem húzódna az ügy, mert a fegyelmi bizottságnak már régen meg kellett volna hoznia a döntését" - tette hozzá. A hírszolgálat úgy értesült, függetlenül attól, hogy az e-mail nem tekinthető hivatalosnak, egy megfelelő minősítéssel rendelkező hazai fordító iroda már megbízást kapott annak lefordítására. 

„Sajnálatosnak tartom, hogy a hivatalosnak tekinthető hitelesített végzés helyett csupán egy e-mail üzenetet kaptunk, ami ahelyett, hogy megkönnyítené a dolgunkat, sokkal inkább csak megnehezíti azt. Főleg annak tudatában, hogy a külügyminisztériumunk és a szöuli konzulátusunk minden szükséges lépést megtett annak érdekében, hogy végre elfogadható bírósági végzés birtokába juthassunk. Meg kell jegyeznem, hogy idestova több mint két hónap, egészen pontosan 80 nap telt azóta, hogy Kenderesi Tamás bajba került Dél-Koreában, és az ott megrendezett vizes világbajnokságról csak napokkal a versenyzőtársai után térhetett haza Magyarországra" - mondta még a vezető.