Milliós bírságot kapott az RTL Klub

NMHH bírság RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel kétmillió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL Klub szolgáltatójára, az InfoRádió szolgáltatója pedig hetvenezret.

a testület eheti ülésén összesen 1,95 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klub szolgáltatójára, amiért a Mr. Whiskey című sorozat egyik epizódjának előzeteseit több alkalommal is nem megfelelő (12-es) korhatár-besorolás mellett és nem az előírt időben mutatta be.

Komoly bírságot kapott az RTL Forrás: Origo

Az ajánlók kizárólag 16-os karikával, este 21 és hajnali 5 óra között kerülhettek volna adásba,

mivel a bennük megjelenő erőszak - verekedés, lövöldözés, haláljelenet - befolyásolhatja az érintett korosztály személyiségfejlődését. Magát az epizódot szintén 16-os besorolással kellett volna közzétennie a szolgáltatónak a 12-es karika helyett - írja MTI.

A testület az RTL Klub szolgáltatójára további 100 ezer forintos bírságot is kirótt, amiért májusban a Kölyök Kalauz egyik adásában a műsort támogató játékbolt termékeire hívta fel a figyelmet, ezáltal azok megvásárlására ösztönözte a nézőket.

A körzeti, közösségi InfoRádió szolgáltatójára hetvenezer forintos bírságot szabott ki a testület, amiért a rádió egy vizsgált júliusi adáshéten a vállaltnál kevesebb hírt és helyi közélettel foglalkozó műsort tett közzé.

A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét - tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.