Időjárás: köd, viharos szél és havas eső is lesz a héten

Forrás: AFP/Ferenc Isza -
időjárás köd előrejelzés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kellemetlen ködös idővel indul a hét, amit keddre felvált a viharos szél.

Nem lesz túl kegyes a héten az időjárás hozzánk: a Köpönyeg előrejelzése szerint a hét első munkanapján erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. A Tiszántúlon azonban csak késő estétől lehet csapadék. Eleinte északkeleten akár ónos eső is kialakulhat. 0 és +10 fok közé enyhül a levegő, egészen északkeleten lehet még fagypont körüli csúcsérték.

Kedd hajnalban és reggel sokfelé, napközben már csak a Tiszántúlon alakul ki eső. Nyugat, északnyugat felől csökken a felhőzet, a Dunántúlon kisüt a nap. Futó zápor, a hegyekben hózápor előfordulhat délután. Az északnyugati szél többfelé viharossá fokozódik. Erős hidegfront érkezik. A hőmérséklet délután 3 és 9 fok között alakul.

Ködös idővel indul a hét Forrás: AFP/Ferenc Isza

Szerdán az ország nagy részén többórás napsütés valószínű, inkább csak keleten lesznek felhős tájak. Csapadék nem fordul elő. Reggel -6 és +1, délután +1 és +6 fok közötti értékeket mérhetünk. Csütörtökön borult, párás idő lesz többfelé esővel, a hegyekben és északnyugaton havas eső, hó is lehet. A csúcsérték 0 és +5 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton borongós időre van kilátás mindkét nap több helyen újabb esővel, a hegyekben havas esővel. +4 és +9 fok közé enyhül a levegő. A déli szél megélénkül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.