Közel 90 millió forintnak megfelelő fontért kelt el Diana hercegnő Travolta-ruhája

John Travolta estélyi ruha Lady Diana Travolta Diana hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diana hercegnő John Travoltával táncolt abban a gyönyörű, sötétkék estélyiben, amely végül 220 ezer fontért kelt el.

Árverésre bocsátották Lady Diana egyik kedvenc sötétkék estélyijét, amelyet először 1985-ben viselt a Fehér házi vendégeskedése során, ahol John Travolta is megtáncoltatta.

Diana walesi hercegnő és John Travolta ikonikus tánca Forrás: Twitter

Az első aukción nem kelt el a Travolta-ruhának is nevezett csodaszép estélyi, ugyanis nem volt senki, aki a minimálisan elvárt 200 ezer fontot megadta volna.

Végül mégis új gazdára lelt Lady Diana sötétkék öltözete, amelyet 1997-ben, tragikus halála előtt két hónappal a hercegnő is árverésre bocsátott, és a befolyt százezer fonttal az AIDS-betegekkel foglalkozó jótékonysági szervezeteket támogatta.

A ruhát akkor Maureen Dunkel floridai üzletasszony vette meg, aki azonban 2011-ben csődbe ment, ezért áruba bocsátotta. Az estélyit 2013-ban 240 ezer fontért (94 millió forintért) vette meg egy brit férfi, hogy a felesége kedvében járjon. Azóta nem fordult meg árverésen, most ismét a Kerry Taylor aukciósház kínálja eladásra.

Forrás: AFP/Patrick Riviere

A szóban forgó estélyit most egy brit intézmény vásárolta meg 220 ezer fontért, így a legendás darab az Egyesült Királyságban maradhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.