Levélben akar bocsánatot kérni a győri késelő diák

Forrás: Csapó Balázs/Kisalföld -
bocsánat bűncselekmény diák győri késelés bocsánatkérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az erősen bezárkózó H. Andrásban már megszületett az elhatározás a bocsánatkérésre, de a rácsok mögött erre személyesen nincsen lehetősége. -írja a Bors.

Huszonöt nap telt el azóta, hogy egy 17 éves mintadiák a fizikaórán kis híján kioltotta tanára életét egy győri középiskolában, miután néhány órával korábban hármast kapott tőle. H. András többször is megszúrta bicskájával az asszonyt, csak a szerencsén és a begőzölt fiatalt lefegyverző osztálytársán múlt, hogy az 51 éves N. Mónika még ma is életben van. A fiatal azóta a börtönben várja sorsának alakulását. Jelenleg az ügyben perdöntő elmeorvosi szakvélemény elkészítésére várnak, aminek a soron kívüliségét az ügyészség is kérte.

"Továbbra is azt mondja, hogy a kardinális pillanatra nem emlékszik. Arra, hogy elindul a tanár felé, még igen, s talán arra is, hogy meg akarta szúrni"

– mondta dr. Faragó Péter, a késelő diák védője a Kisalföldnek.

2019.12.07. Diák késelte meg a tanárt egy győri középiskolában, A Győri Járásbíróságon az elsőfokú határozatot álapították meg, Fotó: Csapó Balázs Forrás: Csapó Balázs/Kisalföld

"Újabb minősítő körülményt róttak a terhére, így az ítéletnél az előre kiterveltség mellett azt is figyelembe fogják venni, hogy a bűncselekményt közfeladatot ellátó személy sérelmére követte el"

A súlyosbító tételek mellett persze akadnak enyhítő körülmények is: többek között az őszinte megbánás, az életkora, de az esetleges bocsánatkérés is annak minősül.

"A napokban elhatározta, hogy papírra vetné gondolatait, érzéseit, amiket egy levélben juttatna el az osztályának és a tanárnőnek is. Szeretné kiírni a mardosó lelkiismeret okozta állapotot, ami természetesen egyfajta bocsánatkérés is lenne"

– magyarázta a fiatal fiú ügyvédje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.