Újrahasznosított szennyvízzel öntözik az erdőket Afrikában az elsivatagosodás ellen

elsivatagosodás újrahasznosítás szennyvíz erdő Afrika klímaváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges megoldást találtak ki Egyiptomban az elsivatagosodás ellen.

Az elsivatagosodás az egész világon, de különösen Egyiptomban okoz hatalmas problémát, az ország területe ugyanis 96 százalékban sivatag. A szakemberek sokáig törték a fejüket, hogyan állíthatnák meg ezt a folyamatot, míg végül kitalálták: létrehoztak egy mesterséges erdőt.

A Szeretlek Magyarország azt írja, a Serapium erdő egy 2007-ben indított, Nagy Zöld Fal névre keresztelt program részeként jött létre, amely az afrikai Száhel-övezet sivatagos területeit szeretné visszaerdősíteni.

Az öntözést úgy oldják meg, hogy a lakosság által megtermelt szennyvizet elvezetik, egy oxigénnel dúsított tartályban megtisztítják és csöveken keresztül elviszik az erdőhöz.

A projekt részeként további afrikai országokban vetnének véget az elsivatagosodásnak és tennék termővé a már használhatatlanná vált területeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.