Döntöttek: a koronavírus miatt nem indulhatnak amatőrök a Tokiói Maratonon

Forrás: AFP/Yomiuri/Miho Ikeya -
Tokiói Maraton verseny maraton koronavírus futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány miatt, elővigyázatosságból amatőr futók nélkül rendezik meg jövő vasárnap a Tokió Maratont. Így az eredetileg tervezett több mint 38 ezres résztvevői létszám helyett mindössze bő 200-an vághatnak neki a távnak a japán fővárosban.

Helyi sajtóinformációk szerint csak azok az atléták teljesítik a versenyt, akik számára ez kvalifikációs lehetőséget jelent a nyári, tokiói olimpiára, továbbá kerekesszékes versenyzők.

Kínában a december közepe óta tomboló járvány fertőzötteinek száma vasárnap éjfélig 70 548-ra, a

halálos áldozatoké pedig 1770-re emelkedett.

A koronavírus miatt nem indulhatnak amatőrök a Tokiói Maratonon (Illusztráció) Forrás: AFP/Yomiuri/Miho Ikeya

A járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományon kívül azonban Kína többi részén az
új fertőzöttek száma immár tizenharmadik napja fokozatosan csökken.

A Tokió Maraton az egyik legnagyobb tömeget megmozgató sportesemény a világon. A Maraton Major-sorozat egyik állomása London, Berlin, Chicago, New York és Boston mellett. Néhány amatőr futó úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy mivel a repülőjegyet és a szállást hónapokkal ezelőtt lefoglalták, biztosan a helyszínre utaznak és lefutják a távot, ha kell, versenyen kívül. -írja a ragazze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.