Koronavírus: Budapesten a Corvin sétányról vittek a Szent László kórházba két iráni fiatalt

Fotó: Koncz Márton - Origo -
koronavírus Corvin sétány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kontaktuskutatás során járványügyi felügyelők keresik fel azokat, akik igazoltan új koronavírussal fertőzött betegekkel kerültek közvetlen kapcsolatba - tájékoztat a betegséggel foglalkozó információs honlap.

Erre került sor – többek között - 2020. március 7-én kora délután Budapesten. A Budapest VIII., Corvin sétány egyik lakásában két iráni állampolgár nem kívánt eleget tenni Budapest Főváros Kormányhivatala VI. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztály azonnal végrehajthatóvá nyilvánított határozatának, amely arra tartalmazott kötelezést, hogy mentővel a Szent László Kórházba szállítsák őket.

A helyszínre érkező rendőrök rövid időn belül meggyőzték a fiatal nőt és férfit, hogy szálljanak be a mentőgépjárműbe. A mentők elszállították mindkettőjüket, vizsgálatukra a kórház járványügyi elkülönítésre kialakított részlegén kerül sor.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.