Dunai hajótragédia: szembenéznek az áldozatok hozzátartozói az ukrán kapitánnyal

Forrás: MTI/Mónus Márton -
Hableány Dunai hajóbaleset tragédia Jurij C.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bíróságon elkezdődött a tavalyi dunai hajótragédia tárgyalása.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon kezdetét vette a tavalyi 27 halálos áldozattal járó dunai hajótragédia tárgyalása. Az áldozatok hozzátartozói most először nézhetnek szembe a katasztrófa felelősének tartott ukrán kapitánnyal, Jurij C-vel.

A Ripost úgy tudja, jelen lesz a tárgyaláson a Hableány elhunyt matrózának élettársa és fia is.

A szerettük gyilkosának a szemébe akarnak nézni, és kíváncsiak, hogyan fog elszámolni a történtekkel. Emellett természetesen a polgári jogi kárigényünket is beterjesztjük" – árulta el a család képviselője, dr. Magyar György.

A 2019. május 29-ei dunai balesetet okozó Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya Forrás: MTI/Mónus Márton

Vannak azonban olyanok, akik a gyász és a düh miatt nem szeretnének részt venni a tárgyaláson.

Az ügyfelem, Orsolya képtelen eljönni, még dúl benne a düh, nem tud a kapitány szemébe nézni. A balesettel kapcsolatban csak arra tud gondolni, hogy jött valaki, aki megölte a mindaddig fiatalos és egészséges apját. A többi körülmény érthető módon nem érdekli. Én szerettem volna, hogy ott legyen, hadd lássa Jurij C., kit tett árvává, de beláttam: ezt nem kérhetem tőle, hetekre kiborulna ismét. Nagyon felkavarták a történtek. Amúgy is nagyon hullámzó a hangulata, a gyászfolyamat nem fejeződött még be. Őszintén szólva, így nem is lehet elgyászolni valakit, amikor folyamatosan felelevenedik a halála és annak értelmetlensége" – mondta el a Hableány elhunyt kapitányának lányát képviselő dr. Gulyás Krisztián ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.