Minden jel arra utal, hogy Eszenyi Enikő, a Vígszínház jelenlegi igazgatója ellen fordult Stohl András is, mint korábbi társulati tag.

A Blikk információi szerint, a Vígszíházból korábban távozott munkatársak közleményének végén ott szerepel Stohl András neve is. Ebben egyébként azt állítják, hogy távozásukban a verbális erőszak és az agresszív vezetői kommunikáció játszott döntő szerepet, továbbá úgy érzik, Eszenyi Enikő igazgatóként visszaél a hatalmával.

Stohl András nyolc éve a Vígszínházban kapott új esélyt,TV2

Stohl András részéről ez azért is különösen meglepő, mivel nyolc éve, amikor kiengedték a börtönből, Eszenyi volt az, aki adott a színésznek esélyt az újrakezdésre, és leszerződtette a társulathoz.

A közlemény így szól:

Alulírottak személyes tapasztalataink alapján kijelentjük, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és az agresszív vezetői kommunikáció hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal  

A szakmai bizottság egyértelműen Eszenyi Enikő újraválasztását támogatjaForrás: Daniel Dömölky/Daniel Dömölky

Eszenyi Enikő szerint csupán az igazgatói székért folyó harc miatt érik őt alaptalan támadások. A szakmai bizottság egyértelműen az igazgatónő újraválasztását támogatja, de döntés csak március végén várható, a Fővárosi Közgyűlésen.