Így látja egy magyar orvos a New York-i koronavírus helyzetet

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
betegség New York koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kint élő magyar orvos most megszólalt, és elárulta, milyen állapotok uralkodnak az USA-ban.

Ahogy arról már mi is értesültünk, az Amerikai Egyesült Államokban is igen erőteljesen robbant be a koronavírus. Időseket és fiatalokat nem kímélve szedi áldozatait, csak New York államban tudunk több, mint tízezer halottról. Egy ott élő orvos, Szuhay Gábor nyilatkozott, és árulta el, milyennek látja ő a kinti helyzetet:

"Hirtelen jött a járvány, nem készültünk fel arra, hogy tömegek lepik el a kórházainkat. Kifogyunk a védőfelszerelésekből, túl sok a beteg, kevés az ágy, a gyereksürgősségin is szinte csak fertőzött felnőtteket látni" - meséli Gábor, aki azt is hozzátette: annyi halottuk van, hogy már a halottasházak sem bírják el.

Forrás: AFP/Patrick Hertzog

"A baráti körömben is többen megfertőződtek, egy gyermeksebész kollégám sajnos elhunyt. Egy hölgyismerősöm viszont nemrég került le a lélegeztetőgépről" - írta meg a Blikk.

Gábor szerint még nem látni a fényt az alagút végén, ám az mindenképpen jó hír, hogy a lakosság betartja a korlátozásokat. Ezt tanácsolja egyébként nekünk is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.