Többen meghaltak lavina balesetben az első karantén utáni hétvégén Olaszországban

lavina halál Olaszország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább két ember halt meg Olaszországban lavina balesetben. Ez az első olyan hétvége, amikor a kijárási tilalom után szabadon programozhattak az országban.

Az észak-olaszországi Dolomitokban, Cortina d'Ampezzo síparadicsom közelében lavina sodort el egy 23 éves olasz férfit, aki egy kisebb csoporttal, köztük a bátyjával síelt a hegyekben szombaton. A szerencsétlenül járt síelőt, akit mintegy 200 méteren görgetett magával a hó- és jéglavina, hamar kiásták a hó alól, de életét már nem tudták megmenteni.

A fotó illusztráció Forrás: jacky73490/Pixabay


Ugyancsak szombaton a dél-tiroli Folgaria-fennsíkon találtak holtan egy lavina által elsodort, kutyájával kiránduló férfit. Az állatnak nem esett baja.
Olaszországban már a koronavírus-járvány kezdetén lezárták a sípályákat, amelyek továbbra is zárva tartanak. A renitensek csak nem kijelölt helyen síelhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.