Íme, a kijárási korlátozás budapesti megszűnésének részletei

Forrás: MTI/Botár Gergely/Kormany.Hu -
Budapest koronavírus kijárási korlátozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombat délután rendkívüli bejelentést tett annak részleteiről, hogy a kormány vasárnap éjféltől feloldja a kijárási korlátozásokat Budapesten is. Íme, a részletek. 

Vasárnap éjféltől megszűnnek a kijárási korlátozások a fővárosban is. A kijárási korlátozások megszűnése után is szükséges a szabályok betartása, a maszk viselése közterületen. Az idősek vásárlási sávja megmarad. A piacok nyitvatartásáról és az idősek sávjáról az érintett polgármesterek szabadon dönthetnek.

Forrás: MTI/Botár Gergely/Kormany.Hu

Budapesten a kávézól és éttermek teraszai kinyithatnak hétfőtől. Kinyithatnak az állatkertek és a múzeumok is, valamint az üzletek, strandok is. Polgári házaságkötés, misék és temetések megtarthatóak. A 200 fő alatti lagzikat és temetéseket június 26-ától lehet megtartani.

2020 szeptember 1-éig nem kell a vendéglátóknak közterülethasználati díjat.

Hétfőtől a felsőoktatási intézmények nyitva lehetnek. Erről a rektor jogosult dönteni. Az egyetemi kollégiumok látogatása továbbra is tilos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.