Véletlenül gyilkolt, két kilométerről lőtte le a férfit a vadász

Forrás: Sputnik/Ramil Sitdikov -
vadász haláleset baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újfehértó mellett egy vadat szeretett volna lelőni a vadász, ám célt tévesztett, és egy két kilométerrel arrébb lévő férfit talált el, aki a házuk udvarában volt egy sűrűn lakott utcában.

Borzalmas vadászbaleset történt Újfehértón, a férfi elsütötte a fegyvert, mert meglátott egy vadat, csakhogy a golyó jóval messzebbre jutott, mint azt gondolta.

Két kilométerrel arrébb talált el egy férfit, aki a házuk udvarában tartózkodott, éppen a lányával beszélgetett.

A lövedék egy lóval is azonnal végezne, így a férfinek sajnos esélye sem volt a túlélésre – írta a Blikk.
A szomszéd azt mondja, lövést sem hallott, csak látta, hogy a férfi összeesik.
„Épp kint ültem a kertben, amikor Pistát meglőtték. Lövést nem hallottam, csak annyit láttam, hogy a kocsi és a kerítés között fekszik valaki, de nem gondoltam, hogy ekkora a baj" – nyilatkozta.
Az eset ezért is megdöbbentő, mert még egy mesterlövésznek is szinte lehetetlen eltalálnia két kilométer távolságból a célt.

A vadász csak később tudta meg, hogy a lövés eltalált valakit. Forrás: Sputnik/Ramil Sitdikov

A vadásznak fogalma sem volt, hogy lelőtt valakit, akkor tudta meg, mit tett, amikor a rendőrök felkeresték. Kiderült, hogy a golyó egy nyugalmazott katonával végzett. A környéken élőket nagyon megrázta az eset, és bíznak benne, hogy betiltják a vadászatot.
„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az Újfehértón történt haláleset körülményeit büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja" – mondta a Szabolcs Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.