Szilágyi István özvegye szobrot készít elhunyt férjéről

síremlék Lópici Gáspár Szilágyi István (színész)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jolika néni szobrot készít a férjéről, amit aztán el is szeretne adni. 

Szilágyi István halála után Jolika néni teljesen egyedül maradt - lelki és anyagi szempontból egyaránt. Az idős asszony szerencsére egyre több helyről kap támogatást, ám még mindig akadnak olyan problémái, mint például a plafonon lévő lyuk, amin keresztül beesik az eső.

Jolika néni most azt tervezi, szobrot készít szeretett férjéről, amit aztán elad, és a befolyó összegből síremléket építtet Szilágyi Istvánnak.

Fotó: Koncz Márton - Origo

"Már nehezebben megy a munka, mint annak idején, de ha összekapom magam, talán három nap múlva már látszanak Pista vonásai. Szeretném, ha az utolsó munkám jó kezekbe kerülne, ezért arra gondoltam, hogy árverésre fogom bocsátani. Abban bízom, hogy ad érte valaki annyit, hogy futja majd egy méltó síremlékre... Pistának gyönyörű temetése volt, azt a Győri Nemzeti Színház fizette ki, amiért örökké hálás leszek, de szeretnék a férjemnek egy szép síremléket is állítani, amire egyelőre nincs pénzem" - mesélte Jolika néni a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.