Veresegyházi Medveotthon oroszlán anya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavaly decemberben történt a döbbenetes eset, amikor a Veresegyházi Medveotthonban kiszabadult egy oroszlán. Egy négygyermekes anya mesélt a borzalmas élményről, aki állapotosan két gyerekével látogatott el a vadasparkba.

Hajnalné Eszter nyolchónapos terhes volt, amikor két kisgyerekével elmentek a Veresegyházi Medveotthonba. Mit sem sejtve sétálgattak, majd egy másik anyuka kiáltott utánuk, hogy fussanak.

„Épp csak néhány lépést tettünk, amikor a másik anya kiabálva rohant utánunk. Ki volt borulva, azt kiabálta, hogy kiszabadult egy oroszlán.

Azt látta, ahogy ott álltak a kifutónál, hogy mögöttük, a látogatók területén elsétál egy oroszlán, és bemegy a fák közé. Pár perc alatt óriási lett a pánik.

A kijárat a másik oldalon volt, körülnéztem, melyik fára másszunk fel, hova tegyem fel a gyerekeket. Aztán eszembe jutott, hogy nem tudom elég magasra tenni őket, a nagyvad könnyen elér olyan magasságba..." – mondta a Ripostnak.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock/Maggy Meyer

Eszter gyorsan rákeresett a medveotthon telefonszámára, és ott kért segítséget. Néhány perc múlva odaértek a dolgozók, akik azt javasolták a kismamának, hogy fussanak.
„Odaértünk egy ellátó irodához, ahonnan még 200 méterre volt a bejárat. Azt mondták, hogy rohanjunk ki, de már nem bírtam. Kérdeztem, hol van az oroszlán, de fogalmuk sem volt. Behívtak, hogy ott biztonságban leszünk."

Eszterék háromnegyed órát vártak ott, mire megérkezett az állatorvos az altatólövedékekkel. A nő nem érti, ez az eszköz miért nincs alapból kéznél. Bocsánatot azóta sem kértek, akkor felajánlották, hogy kocsival kiviszik őket, és visszafizetik a jegy árát.

A gyerekeket sokáig rémálmok gyötörték a történtek után, pszichológus segítségét kellett kérniük. Az állapotos kismama pedig néhány nappal később az orvosnál megtudta, kinyílt a méhszája, valószínűleg a stressz és a futás hatására, így veszélyeztetett terhes lett.
Eszter szerint a medveotthon nem mondott igazat a történtekről, ugyanis később azt nyilatkozták, az oroszlán nem jutott ki a látogatók közé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.