Vasárnap lecsapott a vihar Budapestre, de az esőzés ezzel nem ért véget. További viharokra lehet számítani, akár jégesőre is. 

 

Kedd  

Erősen felhős időre számíthatunk, és többfelé várható csapadék: eleinte eső, zápor, majd délután - főleg keleten - zivatarok törnek ki, akár felhőszakadással, jégesővel. Az ÉNy-i szél megerősödhet, zivatarok környezetében viharos lökésekre készülhetünk. 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Újabb esőzések jönnekFotó: Csudai Sándor - Origo

 

Szerda  

Marad a borongós, gomolyfelhős, változékony idő. Szórványosan újabb eső, zápor, zivatar várható. Zivatarok főleg a kora esti órákban alakulnak ki ÉK felől. 19 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a leghűvösebb.

 

Csütörtök  

Már hosszabb napos időszakok is lesznek, de továbbra is gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet. Zápor, zivatar szórványosan fordul elő. A csúcsérték 21-26 között alakul.

 

Péntek és szombat  

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Az élénk ÉNy-i széllel szárazabb levegő éri el hazánk térségét, így már csak elszórtan alakul ki csapadék - írja a Köpönyeg.